T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞANLIURFA / HARRAN - UZUNYOL ORTAOKULU

UZUNYOL ORTAOKULU

Telefon
0507 478 89 65
Belgegeçer
0
WEB
https://uzunyoloo.meb.k12.tr
Adres
UZUNYOL MAH. UZUNYOL KÜME EVLERİ NO 12 HARRAN / ŞANLIURFA
Vizyon
Çağın gerekleri doğrultusunda; kendine güvenen, milli ve manevi değerleri benimseyen, geçmişinden aldığı güçle ülkemizi ve milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşıyacak nesiller yetiştirmektir.
Misyon
Hayatın akışı içerisinde kendine yer edinebilen, geleceğe yelken açabilen, kendine güvenen, vatanına ve milletine faydalı, erdemli bireylerin yetiştirildiği bir okul olmaktır.
Başarılar
Öğretmen :7
Öğrenci :153
Derslik :4
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1040
Öğretim Şekli :Normal Öğretim (Tekli Öğretim)
Saatler
Başlama-Bitiş Saati: 08.10-14.30 Öğle Arası: 11.20-12.00
Isınma
Kömür yakıtlı kalorifer ile ısıtma sağlanmaktadır.
Bağlantı
Uydu İnternet (VSAT)
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Okulumuz Akçakale-Şanlıurfa dolmuşlarının geçtiği hatta 3 km uzaklıktadır. Harran merkez ve Akçakale merkezden köylere taşımacılık yapan taksiler (sarı taksi değil) bulunmaktadır. Akçakale ve Şanlıurfa’ya bağlanan yollar Harran’a giden yollara nispeten daha iyi durumdadır. Bunların dışında ulaşım özel araçlarla sağlanmaktadır.
Servis Bilgisi
Okulumuzun öğretmenler ve diğer personel için servisi bulunmamaktadır. Öğretmenlerin bir kısmı lojmanda kalmaktadır. Diğer öğretmenlerimiz ise şahsi araçlarıyla okula ulaşımını sağlamaktadır.
Yerleşim Yeri
Okulumuz Akçakale-Şanlıurfa yoluna 3 km Akçakale’ye 12 km ve Harran’a 9 km uzaklıkta bir köy okuludur. Okul kampüsü içerisinde yeni okul, eski okul (Anasınıfı olarak kullanılmaktadır ve ısıtması soba ile sağlanmaktadır.), eski lojman, yeni lojman ve eski sağlık ocağı (Okula tahsis edilmemiştir.) bulunmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Şanlıurfa’ya 45 km Harran’a 9 km uzaklıktadır
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuz 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında “TÜBİTAK 4006” projeleri yapmış ve bunlar kabul edilmiştir.
Proje Çalışmaları
Okulumuzda “Pamuk Çocuklar Okuyor” projesi uygulanmaktadır. Bu projeyle öğrencilere okuma sevgisi kazandırmak ve dilden kaynaklanan ( Bölgede Arapça anadil olarak konuşuluyor.) eğitim engellerinin aşılması amaçlanmaktadır.
Yazdır