ŞANLIURFA / HARRAN - UZUNYOL ORTAOKULU

SAĞLIK ve TEMİZLİK

"Ben Temizim Okulum Temiz" projesi kapsamında icra edilmesi gereken etkinlik aşağıda sunulmuştur.

ŞUBAT AYI

Amaç

Sağlığımız için temizliğin önemini kavrar.

Materyal

Maskeler, siyah şal, kılıç, bilgisayar "bay mikrop" şarkısı

Kademe

Okul öncesi, İlkokul ve ortaokul

SÜREÇ

1.      Öğrenciler 1 gün önceden yapılacak etkinlikle ilgili bilgilendirilir.

2.      Öğretmen sınıfta sağlığımız için temizliğin öneminden bahseder.

3.      Bazı öğrenciler kirli çocuk maskelerini takarak yerlerinde oturur. Bir öğrenci siyah şalı takar, eline kılıcı alır ve sınıfın dışında ve ya kapı önünde bekletilir.

4.      Herkes arkadaşı bulsun komutuyla öğrenciler ikişerli veya üçerli olarak gruplar oluşturur. Kirli öğrenciler temiz öğrencilere yaklaşmaya çalışınca temiz öğrenciler birbirine sarılarak " biz temizliğine özen gösteren öğrencilerle arkadaş oluruz" diyerek yanlarına almazlar.

5.      Kendilerine arkadaş bulamayan kirli öğrenciler kendi aralarında grup kurarlar. "bay mikrop" şarkısıyla mikrop olan öğrenci sınıfa girer. Her gruba yaklaşarak grubun hangi temizlik kurallarına uyduğunu sorar. Sonra kirli gruba gelir. Kirli gruptan cevap gelmeyince aralarına girer kılıcıyla onlara dokunur.

6.      Öğrencilerin hepsi hasta rolü yaparak ağlarlar. Diğer temiz çocuklar bir araya gelerek. Kirli çocuklara öğütler vererek yerlerine otururlar.

7.      Öğretmen etkinlik sonunda öğrencilerin duygu ve düşünlerini alır.

Yayın: 03.02.2020 - Güncelleme: 03.02.2020 14:15 - Görüntülenme: 283

Etiketler :